Paranormal Activity

I föjande text kommer handlingen i filmen Paranormal Activity avslöjas! läs inte den här texten om du har tänkt att se filmen!

***********************************************
***************SPOILERVARNING******************
***********************************************

Paranormal Activity handlar om ett par som bor tillsammans. Under ett par veckor har de hört konstiga ljud i huset och lampor har oförklarligt tänt och släckt sig själva. Tjejen har varit utsatt för liknande saker under hela sitt liv och därför ringer hon ett medium som kommer till deras hus. Mediet är expert på spöken, men talar om att det antagligen rör sig om en demon och rekommenderar dem att kontakta hans kollega.

Hela filmen är filmad med handhållen kamera, eftersom killen i förhållandet vill kunna fånga dessa konstiga saker på film. Han har med sig kamerna vart han än går och riggar upp den på natten. Till en början ser de bara en dörr som öppnas och stängs, men ju längre tid som går desto värre saker bevittnar de.

Tjejen vill ringa in demonexperten men killen envisas med att utföra egna experiment och på så sätt försöka få tag på vad det nu är som besvärar dem. Spökexperten hade dock sagt till dem att de inte borde reta upp eller försöka få kontakt med demonen eftersom det kunde förarga den. Trots detta och trots flickvännens varnande ord så införskaffar killen i en Ouji-bräda. Tanken är att han ska fråga demonen frågor och att denne ska svara.

Efter detta händer värre och värre saker. En natt vaknar de av att flickvännen blir dragen ut ur sin säng och biten av demonen, och demonen påverkar deras liv mer och mer. En dag hittar killen en historia på internet om en kvinna som utsattes för exakt samma sak under sitt liv som hans tjej har gjort. Hon hade till slut tagit hem en exorcist för att driva ut demonen, men det hade inte lyckats. Hon hade blivit pyskiskt sjuk av hela läget tillslut och detta gjorde att killen verkligen inte ville ta dit en utdrivare.

Mot slutet av filmen tar demonen "över" tjejens kropp och hon blir besatt. Det slutar med att hon vaknar mitt i natten och ställer sig brevid sängen och vaggar fram och tillbaka väldigt länge. Hon går ner till undervåningen och börjar skrika, varpå killen vaknar och springer för att hjälpa henne. Man hör en duns och allt blir tyst. Efter en minut så slungas någonting mot kameran som faller i golvet, och i bakgrunden ser man tjejen stå med blod på hela tröjan. På golvet ligger killens döda kropp, och så slutar filmen med att man får se tjejens besatta ansikte.


Jag tycker att filmen var väldigt bra, främst eftersom den filmads med handhållen kamera vilket gör det hela så realistiskt. Det var dessutom inte så mycket koknstiga specialeffekter, och de effekter som fanns var välgjorda. jag var helt livrädd under hela filmen eftersom det är just sånt jag är så rädd för.
Det är inte någon film jag rekommenderar till en som inte gillar att bli skrämd.

Kommentarer
Postat av: Cissi

herregud... alltså, jag hatar er forever för att ni tog med mig;) Nämen seriöst... bästa och äckligaste skräckfilmen jag sett! För att den var så riktigt såklart...

2009-12-14 @ 17:26:32
URL: http://metrobloggen.se/anewlife

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0