Fjantbiologi

Hur länge höll jag mitt motto? Två dagar...suck

Okej, jag får faktiskt skylla på skolan. Igen.
Jag har spenderat de senaste dagarna med en ny bibel i evolutionsbiologi. Om någon vill skjuta mig är det hemskt uppskattat!

Vad har jag gjort idag...
Ja man kan säga att om man tar två räkor, en spegel och en bok med Julia Roberts på framsidan så får man två hystersikt skrattande människor. Jag och Elin lyckades faktiskt roa oss med det under en stund i skolan idag. Vi var trötta.
Jag är trött nu.

Godnatt

Tiden läker alla sår

"Tiden läker alla sår", var det någon som sade en gång.
Det är inte sant. Vissa sår, som detta, blöder bara mer eller mindre ymnigt.

091128

Dagen började med att man gick upp klockan åtta (-_-), allt för att man lovat att stå som elevinformatör på Öppet Hus i skolan. Säg inget, snälla.

Efteråt gick jag och min Reeeka på stan, och till slut fastnade vi på ett supermysigt cafe som hette Andrum. Ligger mittemot Nordstan nästan vid Brunnsparken. Rekommenderar det verkligen jättestarkt, det var hur mysigt som helst!

Vi satt nog där i fyra-fem timmar, det var en helt perfekt lördag! Kul med lite ensamtid med min räka:D

När jag kom hem hade mamma lagat världens godaste mat. Helt seriöst så var det bland det godaste jag har ätit i hela mitt liv,


Nu sittter jag klistrad framför Eragon på TV4. Bäst!
"One part brave, three parts fool"

Godnatt alla trötta!

Lagfest

Japp, favorit i repris- fast denna gången hos Åsa!
Skall strax åka in till centralen för att möta Josefine och ta oss vidare till Åsa där laget väntar! :D

Förövrigt såg jag de här assnygga skorna idag på Scorett! Dem hade man inte tackat nej till!

Demotivational Posters

Jag må vara efterbliven, men äntligen har jag hittat in på sidan som gör Demotivational Posters! Och jag skrattar mig blå i ansiktet....i och för sig är jag känd mför min torra humor. Whatever.




Riktigt rå...


Bara för att jag inte kunde låta bli!:D:D:D

Jag har fått skäll...

AV Cissi!
Hon tyckte jag skulle skriva ett nytt inlägg. Och vad fasen är jag för en hycklare, som inte ens skriver i sin egen blogg? Inte helt okej...

Hur som helst så spelade vi badminton på Fjäderborgen idag, vilket alltid är lika kul! Inte blev det tråkigare när jag och lundborg var i samma lag, tävlingsinriktade som vi är.

Jag ber iallafall om ursäkt för min frånvaro! Det är så fruktansvärt mycket prov och trams i skolan...Bara för det tänkte jag mynta ett nytt motto för den här bloggen. Ett inlägg om dagen är bra för magen!

Och här får ni världens roligaste bild! Erkänn att den bara lyste upp er dag?

Busted

Det var precis vad jag blev på programmeringen idag. Rätt roligt faktiskt.
Läraren gick igenom några uppgifter på tavlan, och jag hade faktiskt lyckats med bedriften att inte höra ett enda ord, så när folk började knappa på tangentborden för att lösa uppgifterna satt jag där som ett frågetecken. Inte för att jag brydde mig om det, så jag surfade in på Facebook istället. (Jag var väl kanske inte det enda som inte pluggade i och för sig). Så helt plötsligt sitter jag där, och så börjar pekaren röra sig över skärmen av sig själv! Jag bara hoppade tillbaka och stirrade. Drar i den för att återfå kontrolllen, medan jag i panik ser den röra sig mot det röda krysset i hörnet. NOO!
*Klick*
Och så var mitt Facebookäventyr över, och när jag tittar upp för att se vem skurken var....så ser jag läraren sitta där med vääärldens nöjdaste flin på läpparna. Och jag blev naturligtvis helt knallröd i ansiktet och började räkna ivrigare än någon annan.

Asshole!

Jeansleggings

Höstens nya trend verkar ju vara jeansleggings, något som jag varit lite tveksam till förut. Men nu så är jag också ute och letar efter ett par!
Hittade de här två paren på only.com förut. Tycker faktiskt de är riktigt snygga!
Hade klickat hem de med en gång om det inte vore för att storlekarna står i inches och det är jag inte riktigt hemma med. Dessutom kostar ett par 359kr, så de är ganska dyra.



Hörde dessutom att jeansleggings med ett annat ord kallas för Jeggings. Har ni hört det förut? Mycket konstigt ord måste jag säga...


Taylor Lautner

Idag var det skola som vanligt, men jag var inte där så länge. Åkte hem efter kemin och sov i fem timmar, välbehövligt! Eller inte, eftersom jag sovit tolv timmar natten till idag...(ja, jag la mig klockan sex igår!:P)

Sen kom Josefine med Geisha till mig, typiskt henne att vara så snäll!:D Häromveckan hade hon köpt ett jättefint armband till mig från Thailand, måste lägga upp en bild på det snart. TACK

Det är så tråkigt nu alltså. Det finns ingenting att se fram emot nu så det är så svårt att orka med skolan! Dock så ska jag på New Moon på lördag med Fredrika! Allt tack vare Lydia som hade ett par extra biljetter! Behöver väl knappt nämna hur glad jag är över det!!

Jag förstår mig inte på de som inte gillar Twilight...det måste ju vara en av världens mest underbara bokserier, och filmerna går inte heller av för hacke! Och bara för att väldigt mångas fjortisar råkar gilla filmen, så betyder inte det att inte normala folk kan gilla den också...

Dessutom...den här killen är så snygg att han kan vända den straightaste killen till inte-så-straight-längre... ;)


Var med och tävla om en Iphone...

...precis som jag!
Jag är med och tävlar om en Iphone på Fokis blogg. Det är väldigt enkelt, och även om chansen inte är stor att man vinner så finns den!

PRIS
Första pris - Iphone med valfritt skal!
Andra pris - Nonstop Hörlurar (3 personer kommer att få 2:a priset)

TÄVLINGSREGLER


Ni som har en blogg:

  • Välj ut det finaste iphone skalet som du kan hitta från Mrgizmo.se
  • Berätta i din blogg att du medverkar i en tävling på Fokis.se.
  • Länka till Foki, och till sidan med det snygga skalet som du hittade.
Ni som inte har en blogg:
  • Anmäl dig till Mr Gizmos nyhetsbrev (finns en ruta till vänster när du kommer in på sidan).
  • Motivera varför du vill vinna.

Sedan kommenterar du på Fokis blogg att du är med och tävlar!

Tävlingen är som sagt hittad på FOKIS blogg


Pearls for Girls och Pizza Hut!

Kass uppdatering nu ett par dagar, men med mina inte så jättemånga läsare så blir det inte en så stor katastrof ändå!

Idag har jag varit på Frölunda Torg första gången sedan de byggt om. Blev rätt besviken om jag ska vara ärlig, eftersom jag inte hittade så många nya butiker, jämfört med butikernas nya lokaler. Affärerna har i princip bara flyttat, och den enda nya affären jag är glad att de fått är Gina Tricot, men den hade inte öppnat än. Men det kommer med tiden.

Mitt ärende var att hitta en present till Linn som fyllt år, och jag åkte därifrån med ett armband från  Pearls for Girls. Personligen tycker jag att de ha skitsnygga smycken, och det jag fastnade för var ett ganska enkelt länkarmband med  ett par pärlor och en graverad platta som hänge. Tur att Linn gillade det också!
Vad tycker ni om Pearls for Girls?

Vi åkte in till Pizza Hut för att äta, och åt var precis vad vi gjorde. Jag kommer inte kunna äta på år och dar!

igår såg jag färdigt första säsongen av Gossip Girl, och idag kom jag fram till att jag sett 12 timmar av den serien på två dagar. Det var ganska sorgligt...


Pearls for Girls
(inte det armbandet min kompis fick)



Fler HM-tips

Hittade den här toppen på HM's webshop förut.
Följer modet med paljetter, och till råga på allt så kostar den här modellen bara 49:50!
Ett riktigt kap för de som gillar den trenden! Finns i färgerna svart, rosa, grön och blå.


Sjuk?=O

Det är faktiskt sant!
Jag, tjejen som aldrig är sjuk har faktiskt blivit det! Feber och allmänt hängig, så jag har legat i sängen hela dagen. Först nu som jag orkade mig upp.
Fast jag är glad för det! För jag har nämligen haft mina aningar om att jag får extrem huvudvärk när jag äter choklad, eftersom det har verkat hänga samman den senste tiden, men nu kanske det bara var början till det här:D PUH
Vill tacka Cecilia för hennes inlägg som var helt och håller avsett för mig på hennes blogg! Tack(L)

Igår hade jag tråkigt hemma så jag gorde ett enormt misstag: jag började följa ännu en serie. Nu har Gossip Girl lagts till i min lista av serier som måste följas, och det kan aldrig vara bra.
Utöver Gossip Girl så följer jag Grey's Anatomy, How I Met Your Mother, Modern Family, True Blood och Bored To Death. Förutom dessa kollar jag på Vänner, Dexter, Scrubs och Seinfeld. Ja det är en Nolifer ni har att göra med förstår ni!

Nej, nu ska jag dra mig tillbaka igen, ha det så trevligt!:D

Handsmycken

Har kollat in den nya trenden med handsmycken nu ett tag, funderar på att skaffa mig ett sådant!
Har bara lite svårt att hitta utförsäljare. Men jag antar att det snart kommer dyka upp i affärerna!

Handsmycket ovan hittade jag på Dollyblonds blogg!
Vad jag förstår så tillverkar  tydligen den här tjejen smycken som man kan beställa!

Vad tycker ni?
Hiss eller diss för handsmycken? =)

Five don'ts!

Jag gick hem från skolan idag med förhoppningen om att få lite läxor gjort. Självklart har jag lyckats göra trettio andra saker istället! Det är precis som vanligt med andra ord...
Här är fem saker som alltid gör att jag inte börjar plugga när jag borde.

1. Sätt på TV:n
Troligen det dummaste man kan hitta på när man kommer hem. För det är alltid någonting bra som visas! Här i bakgrunden dånar skratten av hundratals dumma amerikaner, för jag kollar på Americas Funniest Home Videos...misstag nummer 1.

2. Sätt på datorn
Det är om möjligt ännu dummare än att sätta på TV:n! För om det för dig som det är för mig, så går man in och kollar Facebook, aftonbladet, bilddagboken, och utöver det ett tiotal bloggar. Och trots att man lovar sig själv att "jag ska bara vara inne i tio minuter, sen ska jag börja..." så är det omöjligt att slita sig!

3. Lägg dig i soffan med en filt
NEJNEJNEJ!
Därifrån går det DEFINITIVT inte att komma upp! Och om du lyckas göra det så kommer klockan vara runt tio ikväll eftersom du råkade somna efter en tuff dag i skolan. Och kommer man upp förflyttar man sig kvickt till en annan bekväm plats...

4. Kolla vad man har i skafferiet
"Åh vad hungrig jag är. Undra om det finns något gott att äta?" Oavsett vilket svaret blir så är det inte bra! Är svaret ja så kommer man genast tillaga något gott att äta och sen blir man sittandes vid köksbordet ett bra tag eftersom tidningen råkade ligga brevid.
Är svaret nej så kommer man omedelbart känna ett väldigt stort behov av att springa bort till affären (som i mitt fall ligger farligt nära). Där plockar man på sig både det ena och det andra, och sen har man ingen lust att låta lite läxor förstöra allt det goda. Äsch, det kan jag ju göra sen!

5. Tänka: "Jag ska bara" alt. "jag kan göra det senare"
Om du tänker så så har du redan övertygat dig själv om att allt annat är viktigare än att plugga. Själv är jag en sån typisk person som skjuter upp allt jag kan till morgondagen eftersom jag vill ta vara på fritiden. Jag lär mig aldrig.
Och börjar man med: jag ska bara... så sitter man verkligen i klistret! För det där "bara" tar bara längre och längre tid.


Behöver jag nämna att jag själv faktiskt lyckats pricka in alla fem grejer på listan under bara en och en halv timma?


Unika tårtor

Den här konditorn har verkligen tagit det här med tårtor till en helt ny nivå! Mode-inspirerade tårtor, sport-tårtor, stående tårtor- listan är nästan oändlig!
Kolla bara in de här fruktansvärt välgjorda tårtorna...


Allt på bilden (förutom underlägg) är tårta. Hade det inte varit just tårta hade den väskan gärna fått flytta in i mitt hus!

Helt otroligt att man kan få till detaljerna på det viset...


För alla sushi-älskare


AND LYDIA, THIS ONE IS FOR YOU! (L)


Inspirationen till dagens inlägg kommer från min för tillfället favoritbloggerska Foki, och fler tårtor hittar ni på http://www.flickr.com/photos/debbiedoescakesnet

HM-favoriter




Ja det är verkligen inte kläder som jag hade tackat nej till! Favorit är den glittriga klänningen uppe i vänstra hörnet!
Allting går att finna på H&M's webbshop, som ni hittar här.


Ensamhet

Alla har vi våra rädslor, något som kan få oss helt paralyserade av fasa bara vi tänker på det. Jag har två så stora rädslor, den ena är att sluta upp ensam, och den andra är att dö. Låter kanske konstigt med tanke på att jag bara är sjutton år, men så är det. Den rädsla som påverkar mig mest är nog ändå rädslan för ensamhet.

Det finns för mig ingen hemskare tanke än tanken på att inte ha någon. Att vara dömd att vara ensam resten av livet. Vad händer när föräldrarna är döda? Och låt oss vara ärliga; de flesta av de vänner du har nu kommer du inte att ha kvar resten av livet. Många kommer försvinna medan en del stannar kvar, men tänk om inga nya tillkommer? Tänk om man sitter själv när man blir gammal.

Det är inte bara själva tanken att bli ensam, utan vad som händer med en när man blir det. När man lämnas åt sig själv kommer tankarna fram. Åtminstone för mig. Man tänker på saker som man inte mår bra av, som man inte borde tänka, men som ensamheten styr över. Jag är inte någon positiv person i vanliga fall, men ensam blir jag tio gånger värre. Då riktigt känner jag hur ensamheten slukar mig i ett svart hål, och där nere på botten lurar de tankar som jag trängt undan för att slippa hantera. Att hamna i det hålet för alltid är min största rädsla. Att hamna där man inte längre styr över sina känslor, utan där det enda som dominerar är ensamheten

Med rädslan för ensamhet medföljer rädslan för att bli gammal. Snart är det jag som sitter på ett vårdhem och behöver hjälp med att borsta tänderna, snart är det jag som barnen reser sig för på bussen, snart är det jag som inte minns vart jag bor. Jag har grym respekt för äldre människor, och jag kan drabbas av dåligt samvete om jag springer förbi en äldre dam, bara för att jag tänker: ”jag kan springa, men det kan inte hon”.

Alla känner vi oss ensamma vid något tillfälle. Den känslan är lika illa som känslan av besvikelse, som jag skrivit om förut. Att vara ensam känns som att befinna sig i en egen bubbla, med uppfattning av att tiden går långsammare. I en bubbla där ingen annan förstår en, och dit ingen annan når. Och den enda som kan ta dig ur den är du själv. Och den melankoli som ensamheten medför, gör det oerhört svårt att klara av det.

Konsten är att inte hamna där. Och nyckeln till att lära sig konsten är att finna rätt vänner. Vänner som genuint och ärligt bryr sig, och som aldrig lämnar ens sida. Sådana vänner är sällsynta enligt min erfarenhet, och därför är det viktigt att ta väl hand om dem när du väl funnit dem.


Gås-middag

Det är inte var dag man blir bjuden på gås! Som jag skrev förut så var jag hos mormor idag, och där bjöds det på gås och skånsk äppelkaka. Jag passade även på att ta reda på när man egentligen firar Mårten Gås, och det var tydligen på Mårtens afton som är den 10 november.

När man äter gås så ska man egentligen enligt min mormor äta allt, och hon menade ALLT. Det vanliga köttet, skinnet, hjärtat, halsen, inälvor, you name it. Dock så nöjde jag mig med det vanliga köttet trots att pappa försökte få mig att äta något som hette något så vidrigt som muskelmage…

Skånsk äppelkaka är en riktig höjdare, nästan som vanlig äppelkaka fast inte riktigt. Vad jag kunde känna så smakade denna mer kanel och utseendet är inte heller detsamma.



Ser inte så gott ut, men smakar underbart!


Världens godaste äppelkaka!


This is it!

I mitt förra inlägg så skrev jag att jag skulle in till stan och fika med mina vänner, men det var bara en vit lögn! Jag och flera tjejer i klassen hade planerat en överraskning till Cecilia som fyller år om ett tag, så vi hade köpt biljetter till filmen This is it!

Så vad tycker jag om filmen?

Eftersom jag knappt hade hört en enda MJ-låt förrän efter hans död så var ju det här kanske inte det ultimata biovalet för min del, men jag är glad att jag har sett filmen. Den var bra och underhållande med mycket back-stagematerial. Det jag saknade av den var lite mer biografi. Om jag fick önska så skulle den inte bara innehållit Michaels framträdanden och repetitioner, utan kanske intervjuer med hans medarbetare och mer om hans liv. Men det var inte utan tårar i ögonen jag satt där i biosalongen och såg förberedelserna inför vad som skulle bli The King of pop’s stora turné, men som aldrig blev det.

Just nu sitter jag bara och sörjer över den sista dagen på helgen. Vid min sida har jag en kopp te och i huvudet planerar jag veckan.


Mårten Gås

Japp, idag är det Mårten Gås...eller jag vet inte riktigt om det är idag men vi ska iallafall äta "gåsa-middag" idag. En del av min släkt kommer från Skåne och där firar man Mårten Gås med gås och Svartsoppa! Själva gåsen är riktigt god, men Svartsoppa är ingen höjdare tycker jag...
Hur som helst, min mormor är från Skåne så idag ska vi dit och äta!

Efter det så ska jag in till stan och träffa tjejerna, vi ska gå på café, ska bli mysigt!

Ska se om jag orkar uppdatera lite senare, ha det bra!:)

Upp 3D

Idag har jag varit och sett den nya animerade 3D-filmen Upp. Det var faktiskt en riktigt bra film, och man kan tro att det är en barnfilm men det tycker jag inte!

Dock tyckte jag att den var väldigt sorglig eftersom den innehöll just sånt som får mig att bli lite nere. Sensmoralen i den var väldigt tydlig skulle jag säga; ta chansen medan du har den, skjut inte upp saker till morgondagen och det är aldrig för sent!

Mer vill jag inte säga ifall någon av er som läser det här tänkte se den!

Jag och Fredrika var rejält trötta efter filmen och hade väldigt roligt åt glasögonen som man fick ha på sig, men bilderna som togs är ganska så hemska så vi får se vad som händer med dem!

Nu är klockan inte mycket men jag är ganska trött så det här inlägget blir kort!


Jag diggar hans  haka mest av allt...


Svininfluensan och brachioradialis...

Det här har varit världens mest ointressanta dag så det finns ingenting att skriva egentligen.

Dock så inträffade en sak på Medicinska Grundkursen som fick mig ganska irriterad faktiskt...för det blir jag ju aldrig annars!
Vi hade reflexlabb som gick ut på att testa olika reflexer, och så kom vi då till en helt okänd reflex vid handleden. Och snälla fråga mig inte varför jag bestämde mig för att lära mig namnet, men den hette Brachioradialisreflexen. Anyways, det enda hjälpmedlet vi fick var ett papper där de visade en bild. Bilden var helt efterbliven och visade en hand på en mage, med en annan hand som slog något som såg ut som en avloppsrensare någonstans på försökspersonens hand. Och tro inte att bilden var inzoomad. Nejnej. Man såg dessutom hela armen och hela personens mage.
Beskrivningen var om möjligt ännu mer efterbliven och löd ungefär så här: Hitta brachioradialissenan och placera ett finger distalt över denna, radialt från strålbenets översida.

Okej, låt mig se om jag fattat det där rätt...jag ska placera ett finger någonstans på en sena som jag inte vet var den sitter, på ett ställe runt om senan som jag inte heller vet var den sitter, ett konstigt mått ifrån strålbenet. Ja men då så!

Att tillägga är då att när vi frågar läraren vad i hela helvetet det där skulle betyda så säger hon: Ni får pröva er fram! Men VAR ska vi pröva oss fram?! Inte ens läraren vet, hur *ful svordom* ska vi veta då? Du är ju där för att lära oss, retard!

Så vi försökte och försökte, till slut hade vi försökt så mycket att vi i princip försökt oss upp och ner längs hela armen. Och det enda resultatet vi fick var en bula på handleden när vi antagligen råkade träffa något som vi inte skulle träffa. Great!

Ingen av de inblandade på lektionen lyckades hitta reflexen för övrigt. (Egentligen säger inte det så mycket eftersom det bara är sju stycken på lektionen, men ändå!)

Dessutom har jag tagit vaccin för svininfluensan idag, trots att jag var fast besluten att inte göra det från början. Men har man en mamma som beställer tid utan att fråga så blir det så! Det var väl bra ändå kanske, tillhörde tydligen en riskgrupp.

Nu blir det matte för hela slanten! Eller ja, det blir det säkert inte, men man kan ju alltid låtsas...

Sådär kan jag göra, men det kan inte niii! HAHAHAHA!

TIDSBRIST!

Sen när blev ansvar det enda man tillbringar tiden med? Alltid är det någon sorts ansvar, och det största ansvaret är så oerhört tidskrävande att man inte har tid för annat: skolan. Sen när blev en timmas sovmorgon inte längre en extra timma man kan sova, utan en extra timma man kan plugga på kvällen innan?
Och när sjutton började man ställa in tiden med kompisar för att man har för mycket läxor?

Och slutligen; varför tror alla lärare att deras ämne är det enda ämnet?

Jag får snart ett aggressivt anfall på alla lärare som vägrar inse att vi har tio andra ämnen på schemat utöver deras, och att ALLA lärare tänker exakt likadant!

Ja, jag kan väl påstå att jag fick mig en rejäl kalldusch när jag insåg hur pass mycket jag har kvar inför mattprovet på fredag. Dessutom har jag Medicinsk Grundkurs till klockan tjugo över fyra imorgon och träning direkt efter. När ska jag hinna räkna allt det där?




Det här var ju...weird

Okej...det här blir min första någonsin, jag tycker det är hemskt fjantigt om jag ska vara ärlig. Men jag kunde inte låta bli, måste ju testa!:D   
Dagens Outfit: Röd tunika med svart "inbyggd" t-shirt under från JC, Svart kofta från Esprit, Leggings från H&M och halsband från Kicks!

Hahaha, måste säga att jag föraktar mig själv lite nu faktiskt...
   


Pissa, pissa på, pissa på IFK! :D

Guldmatch idag; AIK-IFK
Göteborgare som jag är borde jag vara ledsen just nu, men det är jag inte! För det var AIK som tog hem segern och det var AIK jag hoppades skulle göra det! Men trots att AIK vann så känner jag ett litet styng av medlidande för IFK, göteborgaren i mig tvingar mig...

Öis åkte ur allsvenskan vilket var hemskt tråkigt, men Gais vann ju solklart med 3-1 mot Halmstad idag så mitt humör är på topp ändå! Och till råga på allt så delar Hysén och Wanderson på förstaplatsen i skytteligan!

        

RSS 2.0