Disciplin? Va?

Jag har sagt det förut, men jag tror på allvar att jag kan ha sveriges sämsta disciplin! Jag kan inte förmå mig att följa det jag sagt att jag ska för två öre!

Idag till exempel. Först så försov jag mig, vilket jag i och för sig inte kunde rå för, och tänkte skita i att gå till skolan för att jag bara hade en lektion. Så det gjorde jag. Då var minplan att stanna hemm aoch räkna fysik och matte som jag ligger ohjälpligt efter i.

Men just det....allas våra Kenyaner har kommit hem! Schoffschoff, inbokat möte med Lydius och Jennius! (galet trevligt btw. Och jag har numera en sjukt fin afrikank bok i min ägo! TACK)
Ja...och SEN hem och plugga. Med en gång!

Fast..det hade ju varit gott med gifflar. Sagt och gjort. Helt plötsligt hade jag en marabou i handen också. Helt omedvetet.

Okej. Hem till plugget! Mooooot Sherwoodskogen!

Eller...nu är det ju bara en timma kvar tills jag måste åka igen...det hinner jag ju inte plugga på! Bäst jag kollar Rom-inspiration istället. Ja, världens bästa idé!


Suck.

Efterlyses: En romersk legionär med extra mycket disciplin (typ Brutus eller varför inte Julle själv), samt en personlig tränare. Och en person som hittar en ny balklänning medan jag blir för stor för den andra!!
Ni kan maila mig om tips.

Tidsoptimist

Här sitter jag och skriver om The Golden Ratio. Så kan det bli när man bestämmer sig för att göra allting i sista sekunden. Eller snarare, så kan det bli när man är så optimistisk att man tänker: "Jag skriver arbetet i reklampausen". Jo tjena. Den gubben går ju!

Idag har jag hämtat min balklänning, tjoho. Sen var det universeum för hela slanten, med hela slanten. Var kul att se alla classmates, saknar de i skolan (fast det skulle jag ju aldrig erkänna....glöm vad jag sa;)). Det blev massa experiment, frysta-godissvampar-ätning (jävligt gott), och hajmats-tittning.

Därefter bar det av till askim för att vara barnvakt. Najsigt!

Sveriges Mästerkock och Off The Map har självklart också hunnits med.


Ja.
Så det är ju inte så värst konstigt att jag prioriterade bort engelskan litegrann.
Just det.

"Et tu, Brute?"

Jag har nyss påbörjat läsaren av tredje delen i serien Kejsaren, nämligen Svärdens Fält, och finner mig själv fylld av vördnad till Caesar. Han är närmast en ikon i mina tankar, och jag fascineras av hans sätt att påverka de runt omkring honom. En anledning till detta är Igguldens sätt att så fängslande beskriva situationer och miljöer, där Caesars liv utspelade sig.

Varje morgon sitter jag på bussen och läser om Caesars upptåg. Och varje morgon tittar jag upp precis i tid för att komma ihåg att kliva av bussen. Jag sitter helt försjunken i boken, utan att ha en aning om var jag är eller vad klockan är, tills jag (ibland av ren tur) minns att gå av. Jag älskar böcker där man blir som förlorad, och nu har jag sannerligen hittat det ultimata tidsfördrivet. Under en lång tid har jag inte läst alls, på grund av tidsbrist eller brist på ork, men nu läser jag så snart jag har en lucka över.

Boken är så fantastiskt välskriven. Vissa meningar och formuleringar har givit mig rysningar och gåshud. Man ser situationer framför sig, jag kan se de romerska legionärerna i all sin styrka och allt sitt mod, och jag känner hur fienden bleknar när de kommer tågande. Den Romerska Armén, som saknade like i världen under sin tid. Jag ryser vid tanken!

Min dröm för tillfället är att åka till Rom. Jag vill gå på de gator där Julius växte upp, där Sulla störtades och där Marius gick segertåg. Jag måste till Rom!

Ursäkta om jag skriver som om jag mist förståndet, men jag är helt betagen.

Hard work work

Hej! Det känns som om jag börjar varje inlägg med "jag är så trött". Jag tror att jag har drabbats av kronisk trötthet. Eller så jobbar jag sååå hårt så jag inte hinner återhämta mig. Heheh. Inte så troligt.
Jag gissar på alternativ nummer ett.

Idag har jag varit i skolan, och frossat i tårta. Igår var jag hos Jennie och frossade i tårta. Imorgon ska jag till Ekonomiskolan och frossa i tårta. Jag anar ett dåligt mönster här. Tårta i skolan, tänker ni nu. Tokigt!
(förlåt, jag tror jag pratar med barn konstant efter den här helgen).

Kitas tårtkalas. Kan mycket väl vara den bästa dagen under året. Man får äta så mycket man vill!!! De uppmuntrar till och med folk att slå rekord i tårt-ätning! Kan det bli bättre? Ehhhh nej.

Nu sitter jag här och hänger med huvudet i min kroniska trötthet. I bakgrunden står Project Runway på, ny säsong. Jag måste ta tag i skolarbete sen. Jag har inte hunnit plugga en sekund den här helgen, för jag har jobbat. Jag kämpar på hårt för min nyvunna kärlek till Mexiko. En vacker dag.
En vacker dag är det jag som ligger på den kritvita sanden.

En vacker dag är det jag som ser ut såhär efter all tårta!

Jennies B-day

Hejhej hemskt mycket hej.
Så mycket skräp som jag har ätit idag är det imponerande om man ens hinner med på en hel helg!
Godis till frukost, lunch och mellanmål. Gifflar som mellanmål #2. Tårta, ballerina, cupcakes och maräng till middag. Chips till kvällsmat. Jaaaaa. Så jäävla gött, som vissa skulle sagt.

Jennie fyller år idag, grattis grattis och tack för ikväll :D!!

Barnvakt idag också, och eventuellt imorgon. Sedan på tisdag, onsdag och torsdag. Najs.
Jag har dock inte hunnit med någonting av de saker jag hade planerat för idag, igår eller i fredags, men så kan det bli ibland.

Nu blev jag akut sugen på te. Billdals tegalning här jaoo.
Ciaoo

26 Mars

Nähä, ingen universeum på måndag alltså! Tack för att ni sa det, hade vart snopet om vi inte hittade en kotte när vi kom. Men då får det la bli en annan dag. Onsdag kanske? (fiskar efter att någon ska säga ifall det är en lämplig dag...)

Jag var barnvakt idag igen. Det gick bra. Fast den sista timmen tänkte Gud att han nog ska se hur bra mitt tålamod är. Det var dumt gjort. Jag har nämligen inget tålamod. Dumt gjort.
Men, nu är det bara imorgon kvar, sen är jag "ledig". Hemskt att skola ska kännas ledig...

Skolan den här veckan hade höga förväntningar på sig utav mig. Jag trodde det skulle bli en lugn och skön vecka, lite strö-pluggande men mestadels chill. Så har det INTE vart. Jag ska ta ett kort på min kalender!
Det ser ut som Tripoli på sidorna ungefär, en krigszon.

Min goa mamma hade gjort pannkakor till mig när jag kom hem, fick mig att känna mig liten igen och nu sitter jag här med goa pannkakor och världsgod salmbärssylt! Lyx.

Häppåer

Imse Vimse Spindel

*utandning*

puuuuuuuuh. Jag är så trött!

Skola idag, bara matte och fysik. Bör för övrigt tilläggas att de lektionerna har blivit så ofantligt sköna när vi bara är fem personer på dem! Vid lunch blev jag akutuppringd av AO, och fick ett uppdrag på sammanlagt 16 timmar i helgen. Cha-ching!

Nu är jag dock slutkörd efter sex timmar med tre små knyten. Det blir rehab på soffan ikväll ser det ut som!

Skulle egentligen med Monique (eeeeeeeeekan) till Universeum och hälsa på våra goa guider, men det gick ju inte. Jättetråkigt, saknar ju dem allihop:D! Men vi har omplanerat till på måndag. Efter Kitas tårtkalas. Känns som om måndag kommer bli svårslagen vad gäller toppdagar nästa vecka!

Nu funderar jag på att dra mig till Kvantum...Man brukar ju säga att godisdagar är fredag lördag till små barn...
Jag har bara tidigarelagt mina litegrann!


Mys eller inte...

Här sitter jag i valet och kvalet.
Jag är så galet mys-sugen. Sugen på att gosa, nej; BORRA ner mig i soffan med massa filtar och kuddar och Otto full med te. Och så en stor, feting-marabou på det, tillsammans med en bra film. Hur idylliskt kan det låta?

Filmen har jag klar...Public Enemies. Då blir det ännu bättre; bekvämt, mysigt, godis-gott och ögongodis; min själfrände Johnny Depp.

Jag har liksom inte haft en sekund för mig själv den här veckan. True story faktiskt, för en gångs skull.
Ärenden och skolarbeten har avlöst varandra, och nu är jag trött. Kom nyss hem från barnvakts-uppdrag, och jag vill mysa!!!

Men så sätter sig den lilla djävulen på min axel och tycker jag ska tänka på att det är torsdag, och att jag faktiskt borde tänka mig för innan jag smäller i mig choklad.
Jag håller inte med.

Om man har jobbat hårt så förtjänar man liksom lite gott. Det förbränner sig själv faktiskt, det är inte många so vet om det. Kan eventuellt bero på att det är min högst personligt påhittade teori. Men det borde vara så.

Hmm...chokladmys eller inte chokladmys...det är frågan!

Kitas

Jag och Elin sitter i skolan och jobbar med projektarbetet. Eller vi jobbar inte så mycket som vi drömmer oss bort. Vi har snöat in oss på det här med volontärarbete, och hittar massa roliga projekt vi vill göra, haha.
Babsan har inte kommit hit med mellanmål än och vi hungrar ihjäl. Längtar tills tårtkalaset på måndag....yuuuummie!

19 Mars 2011

Sitter här och känner mig totalt slut i huvudet. Mycket konstigt eftersom min hjärnaktivitet legat nära nollstrecket hela dagen.
Startade upp dagen med säsongens sista A-lagsmatch, mot Guldheden. Har inte spelat i A-laget på ett bra tag, men nu så. Vi vann med 7-4, vilket inte gjorde någon skillnad i tabellen men det är alltid kul med vinst.
Ikväll har vi en galet viktig match med Juniorlaget. Ska inte spela, vilket nog är bra eftersom mina nerver har en tendens att bli överaktiva under viktiga matcher. Matchen går mot Kungälv, i Kungälv klockan kvart i nio ikväll. Funderade på att ta mig dit och kolla, men jag ångrade mig. Tänkte eventuells sms-bomba Åsa istället och få min egna live-kommentator.

Efter matchen bar det av hem, och på hemvägen stod termometern på hela +8 grader! Varmaste på länge. Blev akut cykelsugen, och hade tänkt cykla till 421 där Cissi sagt att ett hett eftertraktat plagg nu fanns i min storlek, men jag hann inte innan de stängde! Så jag cyklade till hemköp och köpte cola istället. Trots att affären finns bara 150m bort. Men det är ju ingen cykelutmaning heller. Två filmer blev det också; Public Enemies och Låt den rätte komma in, så det blir filmtajm ikväll!
På väg dit insåg jag att det var extrem tur att jag inte hann påbörja uppdraget att cykla till 421 när mina benmuskler mjölksyrade ner sig. Kan i och för dig ha lite att göra med att jag hade en match i benen, but still.

Nu väntar jag på middag med hungriga ögon.
Utsvulten var ordet!


Blodig och brutal. Ganska mycket min smak! Dexter, det är en blodig serie det! Jädrar jag måste börja kolla på den igen, så sjukt bra...

Jobb på G

Igår var jag på intervju hos en familj som Akademisk Omtanke skickade ut mig på. Familjen bor i Billdal, och jag var där tillsammans med en annan tjej för att de skulle se vem av oss de ville ha som sin barnvakt. Det var lite nervöst, men jag var ändå ganska lugn. Fram tills vi skull presentera oss, och jag hörde vad den andra hade att säga...

Mamman: Kan ni inte berätta lite om er själva?
Jag: *sneglar på den andra tjejen* Okej, du kan få börja!
Tjej 2: Jaa...den enda erfarenheten jag har av barn...
Jag (tänker): Yes nu säger hon att hon inte har passat något annat än sitt syskon, hoppashoppashoppas...
Tjej 2: ....
är väl att jag har varit Au Pair i USA i ett och ett halvt år!


Ungefär där dog jag inombords och erkände tävlingen förlorad.
Men så idag ringde de från A.O, och berättade att jag hade fått uppdraget ändå! Wihoo!

Så nu ska jag fira med världens slappaste hemma-hängs-kväll !

Bergens väktare

Åh jag blir så trött.

Igår skrev jag ett inlägg om studieval och utbildning, och klickade på publicera. Idag när jag loggar in har hälften raderats och andra hälften har hamnat i utkast. Jag får skriva om det vid ett senare tillfälle; idag räcker inte tiden till.

Jag sitter just nu och skriver på ett arbete om Hedersmord som vi gör i skolan, det är väldigt intressant att läsa om!

Idag bröt jag litegrann mot mitt "spara-inför-i-sommar"-löfte. Jag gick in på Akademibokhandlen för att leta efter en bok till mamma som fyller år imorgon, och då hände någt tragiskt...
Det var bokrea...
Jag fick genast köpgalna ögon och blev klåfingrigare än vilket barn som helst, i synnerhet när jag upptäckte att en bokserie jag velat läsa länge bara kostade 59kr/styck! Det är serien "Erövraren" av Conn Iggulden, en författare jag blivit förtjust i. Den består av tre delar och handlar om Djingis Khan. Jag vill ha alla tre i inbunden form, men bara en fanns, så jag köpte den. Jag tror de andra delarna är ganska dyra egentligen så det var ett bra köp.
En annan serie jag läser är "Kejsaren", av samma författare. Den handlar om Julius Caesar.
EFter den boken har jag fått dille på romarriket, så när jag hittade en bok som hette "Imperium- krönikan om Rom" så blev jag löjligt glad!

Jag hittade förresten böckerna till mamma också. Inte bara till mig själv!

Det är INTE ett minus att böckerna har snygga omslag, sånt gillar jag! (Det ser bra ut i bokhyllan för mig pedantiska, granskande öga!)

Att tönten som håller i dem inte är så jäkla snygg kanske ni kan ignorera!






Lycka

SPRUDLANDE GLAD IDAG!!

Jag har varit på två arbetsintervjuer idag, och tror ni inte jag fick båda jobben? :D
Den första intervjun var för Hemtjänsten, och där ska jag nu jobba fyra veckor i sommar innan jag åker på tågluff. Om jag sköter mig bra där och alla är nöjda och glada kan man kanske våga hoppas på fortsatt jobb till hösten till och med!

Andra intervjun var för Akademisk Omtanke, ett företag som rektryterar barnvakter. Tre supertrevliga människor välkomnade mig borta vid SKF-området, och så satt vi och pratade litegrann. Det var inte utan att man blev lite svettig inför frågorna, det gällde ju att bevisa att man inte var psyko, galen eller sjuk utan fullt normal! De sa iallafall att de har skrivit in mig som barnpedagog som det så fint kallas, och att jag ska på intervju hos en familj inom en snar framtid. Sen beror det naturligtvis på vad familjen tycker om mig, det måste ju kännas rätt för dem. Hoppas innerligt att jag gör ett bra intryck, det hade varit så kul att vara barnvakt!

Efter att ha mailat och ringt till ställen i ca två månader så fick jag ju en intervju. Och vad hittade jag i inkorgen när jag kommer hem? Ett mail ifrån ett annat barnvakts-rekryteringsställe som antagligen ringer mig om ett par veckor! Kunde de inte sparat mig en månads vånda? ^^
Haha, jaja, så länge jag förhoppningsvis får jobb så är jag nöjd!

Nu ska jag äta, smell ya later

9 Mars 2011

Här sitter jag efter en dag med bruten planering!
Äh. Man lever bara en gång. (Den klyschan hade ju funkat om jag gjort något superballt istället för att följa planeringen, men det gjorde jag inte...jag jobbar på det).

Var det någon som såg Sveriges Mästerkock?
Det gjorde jag, hängivet fan! Det var jobbigt att både Björnn och Andreas var i elimineringen, för jag gillar båda två. Synd om Andreas som åkte, men å andra sidan är Björn förbaskat kunnig verkar det som.
(Det mest viktiga är ju trots allt att Jennie är kvar! )

Var det någon som såg Blue Bloods efter det då?
Det gjorde jag! Inte så hängivet fan än, men det kan nog bli bra!

Imorgon blir det skola för min del efter två dagar hemma i sängen. Är förkyld så det krasslar om det, hoppas det är bättre tills imorgon...
Nu ska jag sluka några sidor ur "Roms Portar" av Conn Iggulden, en serie som är bra så in i norden!

Godnatt

Men tack då. Tack så jävla mycket.

Att saker och ting jävlas med mig hjälper inte direkt mitt dåliga humör.


Men ser jag UT SOM EN TJEJ SOM ORKAR VÄNTA I TVÅ JÄVLA DAR PÅ ETT BRÖD ELLER?
Ska jag svälta också?
Är det det du vill?

MEN JAG FÅR VÄL FÖR I HELVETE GÖRA DET DÅ OM MAN INTE ENS KAN FÅ LITE VATTEN OCH BRÖD.

Ååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååh.

lkmdfimsdm

Arg tjej här. Dagen som började så bra slutar med att jag sitter i soffan med västra sveriges argaste ansiktsuttryck.

Ambitiös, det försökte jag vara. Gick det bra? Gjorde det det? NEJ.
För jag fastnade på matten. Så jag gick över till kemin.
Sen fastnade jag på kemin. Då gick jag över till fysiken.
Sen fastnade jag på fysiken. Då gick jag över till psykologi.
Sen....

Ja ni fattar mönstret.

Så av alla de saker jag skulle göra idag får jag inte kryssa för en enda grej!
Jävla helvete. Skit.

Yoghurtstadie i allra högsta grad. Feel free to make me glad.


Dynasty

Nuu har jag äntligen hittat min balklänning!
Jag tackar gudarna, Johans högtidskläder och min mamma för den här skapelsen. (mamma för hennes tålamod)
Jag har inte fått hem den än, eller provat den i rätt färg, men jag är ganska så övertygad om att det blir den här, iallafall om den känns lika bra som den vita i samma modell som jag provade.

Den är enkel, men ändå snygg och framförallt så har den en speciell rygg, som jag letat efter!
Hoppas hoppas hoppas att jag kan ha den färgen annars blir jag lite förkrossad...

Här har ni min lilla skönhet

Vasaloppet

Hur lat är man om man inte orkar gå och lägga sig?
Sorgligt lat blir mitt svar.

Jag sitter och skriver psykologi, försöker stuva undan så mycket arbete som möjligt. Jag är en sådan som hellre får saker gjort i förväg så man kan unna sig dagar då man inte gör ett skvatt. Det är bland det bästa jag vet, att vakna en morgon och tänka: idag ska jag inte göra någonting alls. Många tycker nog att det är tråkigt, men att vara helt fri från all sorts ansvar är underbart.
Det luriga med psykologi, och framför allt med det vi göra nu, är att man känner igen sig lite för mycket. Uppgiften nu går ut på att skriva och redovisa om en psykisk sjukdom; symptom, definition, behandling och fallbeskrivning. Jag läser om manodepressivitet/ bipolärt syndrom, något som är ganska intressant. Det som kan ge en hjärnspöken är dock att alla har ju svängiga perioder, så när man läser att symptomen är nedstämdhet eller ovanligt glatt humör så blir man ju lite smått orolig! Men så är det ju med alla sjukdomar man läser om!

Idag har jag och Lydia varit nere vid havet och lekt lite med kamerorna, och sen har jag kollat när hon och lagt LIBK spelat match. Det blev tyvärr förlust men det var mot Kungälv och de är ju väldigt bra. Nu ska jag nog snart sova, för imorgon ska jag och pappa titta på Vasaloppet. Rasandes konstigt att jag ska upp och kolla på sport, men någon gång måste ju vara den första! Nu är det bara sju timmar och fyrtiofem minuter kvar så jag ska genast gå och lägga mig! Ha det bra!


Dum

Här sitter jag och målar inte. Bilduppgift som jag är en sisådär tre, fyra månader efter med; rita av dina skor och gör en bakgrund.

Jubelidioten Julia väljer ett par Converse att måla av. Gaah!
Det är ju fan de mest detaljrika, snöriga, oproportionerliga skorna som finns.
Varför varför kan jag inte tänka lite för en gångs skull.
Suck

RSS 2.0