Kylskåpsrejd av högsta klass

Efter matchen var jag så hungrig så jag åt upp allt som fanns hemma.
Bokstavligen.

Lista-över-allt-som-tog-slut-efter-min-kylskåpsrejd:
1. Tomater
2. Mjölk
3. Äppelmos
4. Pesto
5. Knäckebröd
6. Brieost
7. Såna där små kex


Då kan man ju i sitt stilla sinne undra vad i all sin dar man kan göra med alla de här ingredienserna. Det undrade jag med tills jag lyckats med den bedriften.
Havregrynsgröt med äpplemos, kanel och mjölk. Ett glas oboy. Knäckemacka med keso, tomat, och lite pesto. Kex med brieost.

Och det värsta är att jag lätt kunnat ta mig en runda till! Borde jag oroa mig?


Zzz

Jag är tröööööööööööööött. Och jättegnällig också.
Snart ska jag iväg och spela match, forward ser det ut som. Kul, men jag är så tröööööööött. Och gnällig också.
Idag har det vart vanlig skola. Tur på stan med Lydde också. Blir en tur på onsdag. Då ska jag leta efter en brun skinnryggsäck, och en blus. Japp.

Det var väl det jag hade att säga.

PS. Sa jag att jag var trött? Gnällig också. DS

Dagens dagordning

Med den här takten kommer engelskarapporten bli klar lagom till påsk. Eventuellt. Kan hända att det dröjer till fram till pingst, vilket vore ofattbart synd då det är i senaste laget, alternativt alldeles för sent. Men jag kämpar på. Har skrapat ihop 536 ord hittilldags. 44,67% av förväntat färdigt resultat. Tur man har några dagar på sig.

Dagordningen på mitt pluggschema ser ut som det brukar göra.
1. Börja plugga...
2...förlåt, börja tänka "snart ska jag börja plugga".
3. Faktiskt börja plugga
4. Tänka ut en välstrukturerad plan så att allt ska gå som smort!!
5. Eventuellt göra en avstickare till facebook undertiden
6...och Kenzas, Spiderchick, Aftonbladet, tjuvlyssnat, Kalasgott, tv.nu, StinaLee, Katrin, FML, ...........
7. Skriva en inledning
8. Belöna sig själv med att titta på ett avsnitt av Gossip Girl

Sen börjar schemat om. Enda skillnaderna är vid punkt 7 (där ordet "inledning" kan bytas mot "paragraf 1", "avslutning", "sammanfattning" eller annat relevant), och punkt 8, där Gossip Girl inte nödvändigtvis är den aktuella serien.

Idag chockerade jag alla (dvs mina tre alter egon), genom att klämma in en nionde punkt någonstans mellan punkt 6 och 7, nämligen att göra cornflakeskakor. Japp. Där rök den nyttigheten för andra gången! 


*LÄMPLIG BILD*


VAD HETER DET JÄVLA ORDET

Världens slappaste dag- och jag gillar det!

Ja idag blir det en rikitg hemmasittardag. Jag känner mig som en eremit mitt ute i öknen typ. Med den lilla skillnaden att min öken består av ett vanligt rum med hus runt omkring. Detaljer detaljer.

Kom hem ganska sent igår efter PrisonBreak-tittande, och innebandymatch-tittande. En innebandymatch som var lite konstig...inte spelet just, men eeeh...domarna. Ja ja. Sånt är livet.
Idag har jag varit ute och sprungit, i ett tappert försök att få det där som alla kallar bra kondition. Ett okänt uttryck för mig. Men jag jobbar på det!

Jättebra då att mamma precis kom hem med chips och dipp. Här försöker man vara nyttig och undvika sådant, så blir det hemkört till dörren, till och med upp på rummet. Det är som om det jagar mig. Men jag ska la inte klaga antar jag.

Tänkte försöka skriva min engelskarapport idag faktiskt. Problemet är att jag vet vad jag vill skriva om. Låter kanske inte som ett problem, men mitt ämne är ganska brett och jag vet inte alls var jag ska börja, mellanlanda eller sluta. Det kan bli en lång och intressant eftermiddag det här. Tur då att jag har mina chips...

Neej inte alls bra att jag har chips, för vi ska äta den godaste middagen som finns idag! Raclett! Alltså ni som inte har smakat det, ni  hotar era föräldrar lite grann och tvingar de att göra det!
Man har en grill, med två plan. Uppe på grillar man vad för sorts kött man vill ha, och under grillplattan finns det små fack. I facken stoppar man in plattor med grönsaker och raclette-ost. Man får inte glömma raclette-osten, det är det som gör hela rätten! Sen grillar man och grillar och grillar lite till, och de äter man köttet och grönsakerna tillsammans med den goda smälta osten! Och man får inte glömma att ta i flera omgångar.




Och just det ja! Jag har ett problem!! Jag är ute efter ett ord som beskriver människor som är emot användning av päls. Jag kan för mitt liv inte komma på det! I nuläget har jag använt ordet "fur-antagonist" i mitt arbete, vilket känns högst egenkomponerat. Ja alltså, jag är inte ute efter ordet på engelska, ett fint svenskt ord duger utmärkt! Pälsmotståndare? Nej?

Mission not yet accomplished

Jag har påbörjat ett uppdrag. Uppdrag Sluta-Bita-På-Naglarna. Och vet ni?
Fem dagar in i uppdraget har jag fortfarande inte misslyckats! Måste vara något slags rekord.
Målet är att ha snygga naglar till i sommar. Det tar lång tid att reparera skadan jag lyckats åsamka mina naglar nämligen, de är helt åt skogen. Men jag ska nog klara det. Med lite nagellack och en stor dos envishet ska jag nog lyckas!

Till balen i sommar kommer jag nog så här, är planen.
Vad tycker ni?
Too much?

The Tourist

Nu har jag precis kommit hem från en söndagmiddag hos mormor, med en del intressanta samtalsämnen. Bland annat diskuterade vi "den svenska avundsjukan", alltså hur svenskar uppenbarligen inte kan glädjas åt andra människor utan styrs av avundsjuka. Vi kom in på det ämnet genom en artikel mormor läst om att Ingvar Kamprad hade flyttat utomlands. Det hade något med skatter att göra, minns inte så noga. Det slog mig att det är ganska sant det här med den svenska avundsjukan, och det är så tråkigt att det ska vara så. Jag tror de flesta är sådana, inklusive mig själv. Jag beslöt mig därför för att ändra på det! Nu blir det glada miner framöver!

Snart ska jag in till stan för att titta på The Tourist med Therese. Johnny Depp i huvudroll- det kan väl inte bli dåligt? Har hört rykten om att personkemin mellan honom och Jolie ska vara bedrövlig, men vi får väl se.
Usch jag orkar inte ställa mig upp. Jag har träningsvärk i hela ryggen. Ett lite udda ställe att få ont i när man har sprungit, kanske...Det är ett tecken på att det inte var en dag för tidigt med en löprunda!

Ciao!


Hard Rock Café

Nyss hemkommen från Hard Rock Cafe!
Fredrika har fyllt år, så vi beslöt oss för att äta middag på Hard Rock med tjejerna, de som kunde. Vi beställde in en Legendary Burger och fick in en halv ko. Inte nog med att vi fick in kon, vi åt upp den också! Nu står magen i tolv hörn, och jag ligger på sängen och kvider av magknip. Men det är det värt för det finns inget godare än de hamburgarna!

Kvällens klädsel var klänningen jag visade innan, en stort halsband, en nyinköpt ring och två av mammas ringar som jag hittade igår.

Matten blev det inte så mycket met dock...men vad sjutton, man måste få vila någon dag också! (A)
Nu blir det förhoppningsvis Modern Family inom kort, innan dess blir det jobbinspiration! Jag vill ha ett jobb nu!

Godnatt alla fina

Något

Idag är dagen då jag ska få mycket gjort! Mitt motivationsflöde må ha minskat, men jag ska ändå bombardera dagen med ärenden.

Jag gick upp tio imorse och gick ut och sprang, till att börja med! Ja, du läste rätt. Jag höll i och för sig på att avlida när jag kom hem, men sprang det gjorde jag! Därefter var det kvickt in i duschen för att styra stegen (bilen) mot Frölunda Torg. Där fixade jag en grej, köpte ett par ringar och en sladd till datorn.

Igår gjorde jag klart samhällskunskapen, och när jag skulle skriva ut det så gick det inte. Varför? Laptopen är inte kopplad till skrivaren. Tydligen behövs det...
Så jag blev gaalen, för min andra dator har inte word = jag kan inte skriva ut det eftersom det är skrivet i word 2010!! Så idag var det tvunget att en sladd inhandlades.

Nu är det matte som gäller, därefter är schemat lite slappare fram tills att jag ska till Hard Rock med tjejerna ikväll!


Try to escape til monday comes

Hallo igen!
Nu har jag engagerat mig massor. Har förberett en massa inlägg så jag slipper det sen!

Har kommit in i något sorts motivationsflöde, så jag tänkte ta tillfället i akt att få så mycket som möjligt gjort.
Härnäst: skriva klart samhällskunskapen, måla naglarna och räkna matte.

Måla naglarna ja! Jag har bestämt mig nu, nu jävlar ska jag aldrig göra det igen! Men jag klarar det inte utan nagellack. Och om någon ser att jag gör det , ger jag er härigenom er fulla rätt att slå mig utan att jag får bli arg! (tänk på att jag är lipig, och lipa får jag göra! ;) bara en liten varning)


The Golden Ratio - Marko Livio

De senaste två dagarna har min motivation för skolan helt oförklarligt skjutit i höjden!
Jag förstår helt ärligt inte vad som har hänt. Helt plötsligt tycker jag det är kul att skriva samhällskunskap, läser matterelaterade böcker för att de är så bra (!?) och längtar tills jag får sätta tänderna i engelskarapporten.
Kan något förklara, tack!?


Men för att vara rättvis mot mig själv, så ÄR den här boken faktiskt sjukligt intressant! Den handlar om det Gyllene Snittet, ett tal som påträffas titt som tätt i naturen utan att forskarna kunnat "förklara" vad det speciella är med det. Utöver de innehåller boken en massa rolig fakta, (funfacts), som är kul att veta.

Det enda som är lite jobbigt är att den är på engelska. Men det funkar. Den är så fängslande att jag sitter med papper, penna och miniräknare i högsta hugg när jag läser den!
The Golden Ratio- Marko Livio, läs den!



Kuvertväska

I samma veva som jag haffade klänningen fick jag syn på den här!
En svart kuvertväska nerbombad med nitar!
Min hjärna sa nejnejnejnej du behöver den inte, men min vilja (och cissi;)) sa jojojojo du vill!

Och som alltid vinner min vilja! ;)




Memory Lane

Jag gjorde om mitt rum för nästan exakt ett år sen nu, plus minus några veckor. Jag har nu vita väggar och en röd fondvägg istället för det tidigare knallgula. Tack och lov.

Ett bra tag, närmare bestämt ett år, har det hängt en tom fotoram på mitt rum. En fotoram som ser ut som en filmremsa. Precis som om regissören bara övergav sin idé och bestämde sig för att göra en blank storsäljare istället. Inte så vackert.

Men nu, nu efter Sydafrika så vimlar det av kort som jag kan använda! Och det gör jag!
Och jag måste säga att det är bra mycket finare än innan! :D







ReaKAP

Häromdagen när jag och Cissi inte alls befann oss på lektionen som vi skulle göra, utan istället befann oss på HM, så hittade jag ett prismässig fynd.
50 krrr för en klänning!

Det är nästan så billigt så jag känner att jag har dåligt samvete.
Snälla HM, ta lite extra, hur ska du annars kunna ställa mat på bordet!?!



Diamonds Are A Girls Best Friend

För ett tag sen så frågade min mormor mig om jag ville ha ett smyckeskrin av henne.
Pfft, nej, var min första tanke. Men sen sände jag en tanke till min smyckehållare som jag har här hemma. Dignande av smycken, svettandes och lidandes, står hon där dag ut och dag in. Jag ångrade mig kvick angående smyckeskrinet.

Som den tjej jag är har man smycken till förbannelse. En del är hemska; jag vet varken var de kommer ifrån eller varför jag ens har kvar dem, men en del används flitigt. Nu har jag använt skrinet ett tag, och det är jättesmidigt att ha faktiskt!





I det här facket låg tills alldeles nyligen ett par ynka ringar. Sen frågade jag mamma om inte hon hade några smycken, och vad händer? Jo hon tar fram ett smyckeskrin med en hel del snygga smycken! Några armband, ett halsband, en jättefin berlock och typ sju ringar! EH MAMMA?! Hade du glömt att du hade en dotter eftersom du gömde de i alla dessa år!?!






Out of function (my brain, that is..)

Jag jobbar på ett inlägg som kommer upp snart!

...

Eeeh ja och det var det jag ville säga!
(NU kan ni applådera)


Hahahhahha

Jag har just fått dagens skratt från FML

Today, I found out that it's extremely difficult to take a dump while holding a cup under your ass for a lab specimen. I also found out that you get so nervous that you can actually forget to lock the door. FML



HAHAHAHAHAHAHA
HAHAHAHAHAHAHA
HAHAHAHAHAHAHA
HAHAHAHAHAHAHA
HAHAHAHAHAHAHA
HAHAHAHAHAHAHA
HAHAHAHAHAHAHA
HAHAHAHAHAHAHA
HAHAHAHAHAHAHA
HAHAHAHAHAHAHA
HAHAHAHAHAHAHA
HAHAHAHAHAHAHA
HAHAHAHAHAHAHA
HAHAHAHAHAHAHA
HAHAHAHAHAHAHA
HAHAHAHAHAHAHA
HAHAHAHAHAHAHA
HAHAHAHAHAHAHA


Jag kan se i mitt inre hur det här inträffar med någon jag känner! Och mitt skratt finner inga gränser

HAHAHAHAHAHAHA
HAHAHAHAHAHAHA
HAHAHAHAHAHAHA
HAHAHAHAHAHAHA
HAHAHAHAHAHAHA
HAHAHAHAHAHAHA
HAHAHAHAHAHAHA
HAHAHAHAHAHAHA
HAHAHAHAHAHAHA

Biologiprov

Förlåt för den dåliga närvaron här på bloggen, men det är så att vi har ett stort biologiprov annalkandes! De senaste dagarna har jag spenderat med biologiboken, och vi har utvecklat en riktigt taskig relation. Jaja, bättre än ingen relation alls antar jag!
Måste kila igen, förbereder mig för en helnatts plugg!
Tjo

Godnatt!

Är nyss hemkommen från stan! Hade en jättetrevlig kväll med Elin, Therese och Thereses kompisar som var väldigt väldigt sjyssta! Åt middag och sen blev det utgång på det! Nu är det nästan sovdags!
Godnattt!

Ingen rubrik

Ikväll ska jag iväg till Therese som fyller år imorgon, grattis till henne! :D
Eftersom jag har en avtalad skype-dejt med Karin vid fem så fick jag göra mig iordning innan.

Hur jag ska hinna plugga den här helgen är ett helt mysterium. VI har biologiprov på tisdag och kemiredovisning på måndag och gud vet vad. Men det löser sig säkert. Jag får la sitta imorgon då.



Pinfärsk bild på en lite halv smilande idiot

Prison Break!

Jag tackar, eller snarare skyller, Cecilia för att hon fått mig besatt av denna mycket spännande serie! Att utnyttja en lättpåverkad människa som mig för att ytterligare nolifer-ifiera mig, det är hemskt! Men tack, för den är sjukt bra! Alla som inte har sett den borde se ett avsnitt!  Om man ser ett kan man nämligen inte sluta sen.

Du tror mig inte? Tro mig, jag VET!

Vad tror ni jag har gjort de senaste dagarna? Jo jag har pluggat lite smått varje dag, fort som kattsingen, och sen har jag bunkrat upp med kuddar och filtar i sängen för att titta på ett par avsnitt! Gårdagen slutade nästan i tragedi, när sidan vägrade ladda.

MEN KOM IGEN DÅ JÄKLA SKITSIDA, DET GÄLLER LIV OCH DÖD!!! slutade det med att jag satt och skrek. Eller tänkte. Minns inte så noga.

Och liv och död gällde det! I serien....och händer det i serien, händer det mig! ;D
Jag blir inte alls för engagerad när jag tittar på serier, jagförstår inte vad du pratar om...




Ja tack Wentworth Miller, du får gärna bryta dig in hos mig om du så gärna vill! Tackar som frågar!

Poaching

Jag läste nyss en artikel som verkligen upprörde mig. En gravid noshörning har blivit dödad av tjuvskyttar i Hoedspruit, som endast tagit hornen och sedan lämnat kadavret ute i vildmarken. Det smärtar mig att någon kan skjuta ett så pass ovanligt djur för sitt eget goda levernes skull, helt kallhjärtat bara ta hornen och sticka. Jag hoppas så innerligt att dessa idioter till tjuvskyttar hittas och får betala enorma böter, eller vad nu straffet kan tänkas vara.

Laetitia höll en gripande lektion om tjuvskytte och jakt för oss under vår sista dag i Sydafrika, och den fick mig att inse hur illa tjuvskytte är. Många missuppfattar begreppen "jakt" och "tjuvskytte", och väldigt mycket energi och pengar riktas därför åt fel ändamål. Många tror att jakt är för nöjes skull, och att det sker  helt i onödan. Det är inte helt sant, då en stor del av jakten är för ett gott syfte. För en game ranch med en massa djur är det nödvändigt att korta ner beståndet inom vissa djurarter ibland, eftersom det annars blir ohållbart att behålla den naturliga balansen. Den sortens jakt är naturligtvis inte rolig den heller, men än dock nödvändig för en stabil miljö.
Det finns personer som är utbildade till så kallade "legal hunters", vilket i mångas öron kan låta brutalt, och det gjorde i mina också innan jag fick reda på varför de finns. Legal hunters har som en arbetsuppgift att assistera då utländska troféjägare vill komma in i Sydafrika (i det här fallet) och jaga. Enligt sydafrikansk lag måste dessa troféjägare ha en professionell jägare med sig då de jagar. Varför? Som en back-up.
De gillar inte att döda stora, vackra djur, som exempel noshörningar, men om de inte finns tillgängliga är chansen stor att djuret bara skadeskjuts och springer omkring i bushen och lider och mår dåligt. Ska det tas bort ska det göras så smärtfritt som möjligt. Det är invecklat att förklara varför jakt är nödvändigt, men sanningen är att det nästan är oundvikligt att ha ett stabilt förhållande i dagens läge i naturen utan jakt.

Illegalt jakt, tjuvskytte, däremot, görs för skyttens egna skull, för att få pengar. Inga konsekvenser analyseras, utan man skjuter eller fångar djur, tar det man vill ha (ofta elfenben eller horn) och lämnar djuret att dö. Det är avskyvärt att det finns folk som gör på detta viset, ändå är jakt mycket mer uppmärksammat.
Om lika mycket pengar lades på demonstrationer mot tjuvskytte som det läggs på demonstrationer mot jakt, så hade problemet varit avsevärt mindre.

I Sydafrika finns avancerade system för att förhindra tjuvskytte och nöjesjakt på afrikanska game farms, men trots det så förekommer det. Det är sorligt, och jag hoppas innerligt att det minskar, och inte tvärtom.

Länk till artikeln om Hoedspruit-tjuvskytten: http://www.timeslive.co.za/local/article842577.ece/Pregnant-rhino-poached-in-Hoedspruit

Här nedan lägger jag in bilder på djur som blivit drabbade av tjuvskyttar, snaror eller andra medel.
Jag varnar för obehagliga bilder!






Inspiration

Jag har fått balklänningsfeber- två inlägg om det på en dag! Men det är så det ska vara antar jag! Härmed laddar jag upp en del snyggingar från diverse internetsidor!



 






Balklänning

Idag sprang jag, Elin och Cissi omkring på stan och letade efter balklänningar. Långt kvar till balen kan tyckas, men schwoom så har det gått fem månader och man står där utan klänning. Vi var inte vidare framgångsrika till en början. Men på det sista stället hittade jag en sååå fin klänning!
Väldigt synd bara att man måste kvala in under kategorin "Ser-ut-som-Alessandra-Ambrosio" för att kunna ha den. Ja man måste ha en galet välsvarvad kropp med andra ord.

Jädra bal. Pfft.


Hejhejeheeje

Hej igen!

Jag bröt mitt snygga uppdateringsmönster i och med att jag åkte bort, mså vi får la se om jag kommer tillbaka igen. Nu är jag iallafall hemma från stockholm, en stad rikare! Det är jättekul att ha varit i stockholm, och vi gick runt i gamla stan och grejer. Skojskoj!
Idag har jag inte gjort så mycket, och nu måste jag genast kuta för jag ska möta upp mina goa tjejer i Kungsbacak! Becca, Jennie och Lydia! :D
Kramis

Stockholm

Just nu sitter jag begravd i kläder- jag försöker packa. Vi får väl se om det går som det alltid gör, att jag i panik packar ner allt jag har. Varför ska det vara så svårt att välja? Det är en nackdel med att vara tjej.

Anledningen till att jag packar är att jag ska åka till Stockholm idag med Fredrika! Hennes pappa har en lägenhet så där tänkte vi bo i några dagar och ha det kul i Stockholm. Så är det.
Nu får jag återgå till packandet innan jag fastnar här!


Pulka i Delsjön

Nyss hemkommen från pulkabacken!

Vi samlades några klasskompisar vid Delsjön idag, drog på oss vantarna och svischade ner i backen. Det var jättekul, och helt livsfarligt. Backen var isig och det var ojämnheter och hopp och gupp och berg och dalar överallt, man visste aldrig om man skulle överleva hela vägen ner. Med något krydd kanske.
Cissi och jag agerade bra klasskamrater och ahde med oss te och varm choklad!
Efter pulkaåkning var vi hungriga så vi satte oss hos Lasse på Heden och åt korv. Mums!

Jag har drabbats av en jäkligt jobbigt förkylning. Jag kan liksom aldrig räkna med att min röst ska hålla, och näsan rinner. Jobbisch.

Nu ska jag nog ta och packa lite inför Stockholm imorgon!

Där ser man

Jag kikade in på Cissis blogg, och där hittade jag en rolig lista. Jag har inget för mig så jag tänkte att den ska jag minsann fylla i!

MEN! Först! På min nyårsresume var jag fräck nog att utelämna hennes birthday! Helt oavsiktligt, och jag skyller på att jag var extremt stressad då den skrevs, även om inte det är en ursäkt nog! Cissi fyllde år 11 December, och då bjöds det på tjejmiddag+Johannes hemma hos henne. Massa goda pajer och jättesmarrig kladdkaka hade hon lagat, väldigt gott! Efter det var vi några som gick ut och tog en drink, det måste man ju när man blir arton! Grattis igen Cissi, och förlåt mig så innerligt för att det inte stod med i resumén! <3

 Har året varit bra? Det har varit blandat. Våren var inte bra, men sommaren och hösten slog allt annat tillsammans så överlag har året varit enormt bra.
Höll du några utav dina nyårslöften? Eftersom mina vänner skrev de åt mig så är det upp till de att avgöra om jag lyckades eller inte, men jag har tänkt på det med jämna mellanrum iallafall. Försökt att göra som de rådde mig till.
Tror du 2011 kommer bli lika bra? Jag har ingen aning. Vi tar studenten, och sen börjar...okänt. Beror helt på vad jag bestämmer mig för att göra...
Har du förlorat någon kompis detta året? Jag tror inte jag har förlorat någon helt, även om en del band till vissa definitivt har blivit mycket svagare. Tyvärr.
Vad kommer du sakna från 2010? Jag kommer sakna rutiner (efter studenten), jag kommer sakna att ha en klass, jag kommer sakna allt jag gjort under året.
Nämn en positiv sak från 2010? Jag lärde känna nya underbara människor, som jag fortfarande har kontakt med.
Vad spenderade du mest pengar på? Jag måste nog svara resor på den frågan. Och det känns ju inte helt fel! Finns det någonting du ångrar med 2010? Det finns det definitivt.
Lärde du dig något nytt under 2010? Inte lärde mig kanske, men mer insåg att man alltid ska ta chansen innan det är för sent.
Blev du kär i år? Jag vet inte. Halvt.
Vilket datum från år 2010 kommer du alltid att minnas? 14 November.
Dog någon som stod dig nära? Nej, lyckligtvis inte.
Vilka länder besökte du? Cypern och Sydafrika
Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Ja det gjorde jag. Jag reste till platser jag aldrig har varit på innan, och jag gjorde saker som jag aldrig har gjort innan.
Vad var din största framgång 2010? Hm, svårt att säga.  Jag vågade mer än jag gjort innan.
Största misstaget?
Har du varit sjuk eller skadat dig?
Jag hade en minimal ögoninflammation. Sen var jag säkert förkyld eller något någon gång. Utöver det var jag frisk som en nötkärna!
Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Överlag talat...gladare tror jag. Eller...svårt att säga.
Vad önskar du att du gjort mer? Tagit mer initiativ.
Vad önskar du att du gjort mindre? Brytt mig om vissa saker.
Hur tillbringade du julen? Med släkten hemma hos mina kusiner.
Favoritprogram på tv? Grey's Anatomy och Gossip Girl. Nykomlingen var Xena Krigarprinsessan.
Bästa boken du läste i år? Kejsaren- Roms Portar, av Conn Iggulden
Största musikaliska upptäckten? Eftersom jag inte lyssnade på musik alls mycket får jag nog säga att största upptäckten överhuvudtaget var att jag börjat lyssna på radio. Och att jag blev mer fäst vid Simple Plan.
Vad gjorde du på din födelsedag 2010? Var på Cypern med världens bästa tjejgäng (-att Elin inte var med :(), och hade roligt!
Hur skulle du beskriva din stil år 2010? Jag orkar inte svara på den frågan. Rätt vanlig antagligen.


Släktmiddag på Skaraslätten

Idag har jag suttit fyra timmar i en bil, och ätit världens godaste mat hos min faster på Skaraslätten!
Släktmiddag var det. Släkten på min pappas sida träffas inte så ofta, så det är väl trevligt när det händer. Mina kusiner där är avsevärt äldre än mig, och har en hel hop med barn. Masssssor med barn, överallt. Alla är extremt lika och jag kommer aldrig lära mig vad alla heter! Det känns ju lite hemskt att säga. Med andra ord har jag inte mycket gemensamt med den sidan om man kan uttrycka det så, som jag har med mammas sida där kusinerna är jämngamla och bor här.

Faster hade lagat galet god mat! älgkött med potatisgratäng, brysselkål och någon god sås till varmrätt. Passionsfruktsfromage och kladdkaka och nötkaka och mandelkakor och nötkakor och så vidare och så vidare till efterrätt, men det godaste av allt var sparrissoppan vi fick när vi kom! M-m-m!
Det är sannerligen en middag man ser fram emot i flera månader i förväg!

Synd bara att de bor långt bort, att det tar två timmar att åka dit och att vägarna är väldigt tråkiga. Man svänger ca 8 gånger på hela vägen. Jag räknade nu, jag hittade inte bara på. Rakt, rakt, rakt, rakt.

Nu är jag iallafall hemma och tänkte placera mig i soffan och softa. Det går en hel del bra filmer idag har jag fått för mig, och jag är sugen på en vara-hemma-och-inte-lyfta-ett-finger-kväll. Sånt gillar jag. Då och då.


Nyttan med kon

För ett tag sen länkade Cecilia den här uppsatsen till mig, och det är så hysteriskt rolig att jag måste lägga ut den här. Texten ska ha skrivits av en mellanstadie-elev, huruvida det är sant eller inte har jag ingen aning om. Rolig är den iallafall!!
(Länkades från http://hannasbonheur.blogspot.com/2008/09/en-uppsats-om-en-ko.html )

Nyttan med
Kon
Kon är ett husdjur... Men den finns också utanför huset. Och den lever ofta på landet, men den kommer också in till staden, men bara när den skall dö. Men det bestämmer den inte själv.


Kon har sju sidor... Den översta sidan - Den nedersta sidan - Den främre sidan - Den bakre sidan - Den ena sidan - Den andra sidan - Och den invändiga sidan.


På den främsta sidan sitter huvudet... Och det är för att hornen skall ha något att sitta fast på. Hornen är av horn och dom är bara till prydnad. Dom kan inte röra på sig, men det kan öronen. Dom sitter på sidan av hornen. Kon har två hål framme i huvudet. Dom kallas ko-ögon. Kons mun kalles mule. Det är nog för att den säger mu.

På den bakersta sidan sitter svansen... Den använder den för att jaga bort flugor med, så att dom inte ramlar ned i mjölken och drunknar.


På den översta sidan - Och den ena sidan - Och den andra sidan, är det bara hår... Det heter ko-hår och har alltid samma färg som kon. Färgen på kon heter kulör.


Den nedersta sidan är den viktigaste för där hänger mjölken. Och när mjölkerskan öppnar kranarna så rinner mjölken ut. När det åskar så blir mjölken sur... men hur den blir det har jag inte lärt mig ännu.

Kon har fyraben... Dom heter ko-ben. Dom kan också användas till att dra ut spikar med.

Kon äter inte så mycket, men när den gör det äter den alltid två gånger. Dom feta korna ger helmjölk. När kon är dålig i magen ger den ost. I osten är det hål. Men hur den gör hålen har jag inte heller lärt mig ännu.


Kon har gott luktsinne... Vi kan känna lukten av den på långt håll. Kons valpar heter kalvar. Kalvens pappa heter tjur, och det gör kons man också. Tjuren ger inte mjölk och är därför inte ett däggdjur.


Den som kommer och hämtar kon när den blir gammal heter ko-fångare. Den sitter ofta framme på bilar. Så blir kon slaktad, man häller mjölken i tetror som vi kan köpa i affären. Kons fyra ben skickas till snickaren. Det kallas återanvändning.


Som man kan se är kon ett nyttigt djur. Och därför gillar jag kon väldigt mycket.

Lärarens kommentar: Jag har aldrig läst något liknande!


Rubriklös

God eftermiddag :)
Hoppas att er nyårsafton blev lyckad!
Är nyss hemkommen från Cecilia, där jag sov inatt. Vi spenderade morgonen med ett par avsnitt Prison Break, väldigt okej!

Nu väntar jag på pizzan, den obligatoriska pizzan på nyårsdagen. Pizzabagarnas dröm. Inte orkar laga mat. Alla ska ha pizza. Pizza, pizza, pizza. Så nu drar jag mig tillbaka och tillbringar dagen såsom resten av Sveriges befolkning, framför TV:n i det softaste plagget; Onepiece!

RSS 2.0