Julia vs Golv

Matct mot Stenungsund stod på schemat idag, vilken vi lyckades vinna.
Först matchen för mig på lite ca en månad om jag räknar rätt, och gudarna ska veta att det märktes. Trött var jag, konditionsmässigt och ben-mässigt, men skoj var det ändå! Innan matchen sade jag till tränaren att jag antagligen inte orkar så mycket eftersom jag inte tränat på länge, vad säger han då? "Du ska spela forward".

Jahaja, man tackar för den!

En bit in i tredje perioden fick jag något sorts raseriattack. På golvet. Så jag tog saken i egna händer och skallade den jäkeln. Det var dumt gjort för då kunde jag inte spela mer.
Jaa och det var allt jag hade att säga. Oerhört intressant, tycker ni inte?!

Over and out.

Ormar, advent och tyskaläxa

Näääämääää...vad hände NU då!? Ska ho' skriva nåt den dära Julia?!?

Ja serru det ska hon. Inget viktigt. Bara lite pladder.

Idag hölls det tal i skolan. Som bekant så är varje redovisning lika jobbigt för psyket för min del, och för många andras. Så även denna gång. Men i närvaro av personer som man litar på så går det mesta! Så även denna gång!
Vad mitt tal handlade om är svårt att reda ut. Jag gjorde nämligen en Julia. Jag hittar på ett budskap, och i mitt försök att förklara det så vecklar jag in mig något fruktansvärt. Jag knyter knutar till höger och vänster tills jag tillslut sitter där mitt i ett garnnystan! Så även denna gång! (Någon som lyckats gissa sig till en röd tråd genom texten? Nej?  Ingen? nähä.)
Nej men allvarligt. Det var faktiskt skitroligt att hålla tal den här gången, det tycker jag aldrig annars! Det var till och med hyfsat kul att snickra ihop talet, även om det såg mörkt ut. Även om mitt budskap må ha varit luddigt, så är det något jag tror på själv, och då blir det genast mer intressant att prata om. Pratade lite om vad jag såg i SA, ormar, och då blev det kul att prata om! Så det var en positiv upplevelse, nu kanske man inte är så nervös nästa gång!
Snön har bestämt sig för att komma till Göteborg nu. Personligen tycker jag det är lite tidigt, men låt gå. Min teori är; bättre tidig snö än ingen alls! Förhoppningsvis ligger den kvar fram till jul, så att man den där genuina julkänslan infinner sig. Inte än såklart, det är långt kvar.

Det är något jag irriterar mig på, det med julstämning. För mig är det jul under December, med höjdpunkten julafton den 24e naturligtvis, och inget annat. För att få julen att kännas mysig och speciell så ska förberedelserna och allt som hör julen till hållas till just December månad. Som det ser ut idag så börjar förberedelserna tidigare och tidigare, ibland redan i början på November! Det är inte jul i November! Ju mer man tidigarelägger allt mysigt som hör julen till, som julpynt, julskyltning och försäljningen av julvaror, ju mindre speciell blir denna högtid för varje år! Det är åtminstone så jag känner. Advent är ju dock en del av jul, och den är ju ofta innan december månad i sig, så det är ju ett giltligt undantag naturligvis. Men jag börar jul-längta i Demceber eller första advent, oavsett vilket av de som kommer först!

Nu är det hög tid att påbörja tyskatexten som skulle lämnats in i Fredags.




Uppdatering

Hej!
Äntligen fungerar internet ordentligt här nere igen. Det har dampat eftersom vi hade storm här för några dagar sen, och sen dess fungerar det när det känner för det (självklart inte när jag vill att det ska funka).
nu har vi iallafall kommit in i rutinerna här nere.

vi börjar dagen klockan sju (sex hemma i Sverige) med frukost, sen blir det arbete. Arbetet är fruktansvärt jobbigt faktiskt! Idag skyfflade vi sand och lera från en damm till en trailer, och sen från trailern på vägarna. De gör så att det är enklare att köra på vägarna. Jag ärhelt slu i båda armar och rygg, och vill helst aldrig se en spade eller pick axe igen. Men så länge det gör någon nytta är det roligt!

Mestadels sitter vi uppe i utkikstornet och tittar efter djur. Vi har haft en stor buffelhjord utanför staketet ett flertal gånger, men de vanligast djuret vi ser är giraffer och antiloper. ANtiloper är lika vanlia i sydafrika som flugor är hemma. På riktigt, det går inte att gå en meter utan att man ser en impala. Giraffer är det också ganska gott om.

Häromdagen såg vi en noshörning! De är ovanliga, men det var trots allt vår andra under vår tid här nere!
De är så himla stora, jag trodde absolut inte att de skulle vara så stora som de är! När man står en bit ifrån i landrovern så är den nästan lika stor som bilen.

Apropå landrover så har vi nästan vält med en. Det var skitobehagligt. Vi hade lassat lera på trailern och skulle vända vid dammen. Helt plötsligt började det luta obehagligt mycket, och vi kände hur den nästan tippade. ALla bärjade skrika och slängde sig över på andra sidan för att ge motvikt. Det var verkligen på håret, och vi fick hänga på utsidan för att komma därifrån utan att välta!

Idag har vi jobbat och precis haft en lektion. Jag önskar att vi hade så här intressanta lektioner i skolan också. Idag lärde vi oss om The Little 5. Det är små djur..äsch jag orkar inte skriva allt.

Kanske skriver imorgon om internet funkar!


Jag och Linus



Sydafrika

Sådär! Då var allt äntligen packat och klart!

Jag kan inte påstå att det gick smärtfritt till.
Jag kan inte påstå att det inte såg riktigt mörkt ut ett tag.
Jag kan inte påstå att det blev vackert gjort.

MEN

Jag kan påstå att jag lyckades omplacera åtta kilo (visserligen till handbagage...men what the heck)
Jag kan också påstå att jag har överträffat mig själv i min packkonst!
Och jag kan också påstå att mitt handbagage är tre gånger bredare än vad jag är.


FÖrhoppningsvis väger de inte mitt handbagage. Om  de gör det börjar jag gråta.
Det finns nog ingenting du inte kan hitta i mitt handbagage btw. En kamera, en till kamera, tuggummi, våtservetter, ett par crocs och mitt pass. Bland annat. Ska tvinga Elin att ta ett profilkort sen så ni kan få skratta åt hur jag kommer se ut på resan.

Just det. Glömde jag nämna att jag ska åka i bautakängor?
Det gjorde jag alltså.
Jag ska åka i bautakängor. Tål allt. Vintermiljö, regn, småspik, solljus, frätande syra, lejonbett och världens undergång. Känns ju tryggt att veta att ifall världen går under så överlever iallafall mina skor, no matter what!

RSS 2.0