Ullevi

Jag håller som bäst på att förbereda mig inför hockeymatchen på Ullevi ikväll. Tidningarna råder en att bylta på sig lagervis med kläder, och det är precis vad jag gör. Tights, joggingbyxor, tunntröja, tjocktröja. Kanske ska jag leta fram mina termobyxor också!

Så ni lär inte se mig där, jag kommer vara begravd under ett par hundra kilo tyg och dun!

Hörs senare!

Köpt på Mellandagsrean

Idag var jag inne på mellandagsrean med Cecilia. Redan klockan 09:50 stog vi utanför Bianco i nordstan  och trängdes med mer folk än väntat. Vi som trodde att vi var de enda som orkat oss upp så pass tidigt. Vi fick i alla fall en knapp timma med ganska lite folk. Vid elvatiden strömmade det till och det blev nästan outhärdligt att gå runt och kolla. Att prova saker var det nästan inte tal om.

Hur som helst så fick jag med mig några grejer. Självklart begick jag misstaget att köpa saker som inte var på rean, men det är sånt som händer...




Jeansleggins från Vero Moda



Linne/Tunika/Klänning från Lindex  (rea!)



Stor skjorta från BikBok



Stephanie Meyers "Genom dina ögon", och mascaran the Colossal volume


Ska in till rean en sväng imorgon också, med Lydia. Men imorgon så köper jag antagligen ingenting, om jag inte hittar ett par boots vill säga...

Kalle vs Anna

Just det ja! Jag glömde ju fråga vilken sida ni står på i årets ChristmasBattle!

Anna Anka, eller Kalle Anka?

Personligen har jag svårt att tro p att någon kan vara så DUM att hon väljer att visa ett program samtidigt som alla svenskars älskling, Kalle Ankas Jul. Det må gå hem i USA, men personligen skulle jag aldrig, inte ens under bombhot, byta ut stackars Kalle! Nä Anna, kom på en bättre ide!

Team Kalle alltså, men vad gör ni?


"God jul" :D

Jag får väl ta och efterapa alla andra, och önska alla jag känner en riktigt God jul! Ja, även er som jag inte känner naturligtvis...

Dagen kommer likna alla andra jular, precis som det ska vara. Om ett par timmar knackar kusinerna på dörren, och vi placerar oss framför TV:n för att se på KALLE Anka, och ingen annan. Mina blickar kommer börja vandra bort mot godisbordet i hörnet, och fem minuter efter programmets början har jag ett vacker fat med godis framför mig. Självklart ska jag också begå det årliga misstaget att smaka på Paranötter.
Ack, paranötter, kanske världens äckligaste nöt. Och varje jul smakar jag på en, och varje jul sitter jag och grimaserar av förfäran. Nej det räcker inte ens med en gång varje jul. Det är varje gång jag får syn på den förbannade nöten! Man brukar ju säga att man lär sig av sina misstag, jo jag tackar jag...
(By the way har jag redan begått misstaget två gånger i år...på samma dag!)

Självklart ska somliga prata och alla andra hyscha, men det är inte jul utan den traditionen heller. Så småningom kommer nog mitt kusinbarn bli otålig på julklapparna under granen. (Vi skyller på honom i alla fall, i verkligheten kan ni nog gissa er till vem som blir otålig).

Till slut blir det julbord, och alla kommer äta tills de spricker. Sen tar de en portion till för "det är ju bara jul en gång om året". Mjo, en dag om året och en månad efter när man får stå ut med alla resterna.

Sen har vi nått fram till diskussionen med stort D: sjukvård. Tro det eller ej, varje gång, VARJE GÅNG, min släkt samlas så kommer denna diskussionen upp! Jag har aldrig under mitt sjuttonåriga liv varit med om ett undantag. Man börjar ju undra om inte den källan borde sina snart. Ni kan fråga mina kusiner, vi skrattar lika mycket varje gång, framför allt eftersom ingen part ändrar sina argument. Ni förstår, det blir alltid två läger i kriget. Det ena lägret består av min mamma, och det andra lägret består av min moster. Resten väljer sida lite halvdant, eller de som jag som blåvägrar att delta i diskussionen och agerar äkta svensk: de neutrala.
Diskussionen kommer växa i ljudstyrka, tills den blir så hög att stämningen sjunker lite. Den brukar avslutas med en smart själ som utbrister: "det är ingen idé att vi diskuterar det här". Man kan ju tycka att de borde komma ihåg från alla andra jular, men vi gillar inte riktigt det i vår släkt.
Stämningen blir pressad, ända tills någon kommer på den briljanta iden att spela TP! TP, den årliga räddaren av släktens jul.

Det laget som jag är med i vinner alltid. Okej, jag ÖNSKAR att det laget alltid vinner.

Efter en trevlig kväll trots alla dispyter åker alla familjer hem till sig och börjar planera inför nästa jul, finslipa sina argument och hoppas på en vinst nästa år.

GOD JUL önskar Julia!


Julklappar

Idag trängdes jag i stan med alla andra dumma svenskar som inte köpt sina julklappar än. Hur korkad får man bli? Inte nog med att man redan är stressad för att man inte har köpt en enda julklapp, det finns tusentals andra som trängs och knuffas så att paniken stiger för varje minut som man inte får något gjort. Hur som helst så lyckades jag köpa allt jag skulle till slut, så nu ligger de inslagna och klara under granen, redo att öppnas!

Jag och Linn åkte ett slag till Jul på Liseberg. Väldigt mysigt får jag säga, den varma chokladen satt som en smäck! ;)
Vid fyratiden åkte jag hem, och väl hemma var det bara en sak som fattades: huvudvärk. Men det fixade sig till slut det också, inte ska väl någonting känna sig bortglömt i juletider! Migrän, så det blev att sova i ett par timmar innan jag var fit for fight igen.

Sedan kom Josefine hit. Det var ett tag sen, alltid lika roligt att träffa henne! Vi bytte julklappar, och gosh vad den tjejen vet vad jag vill ha alltså! Vad hade hon i paketet, om inte ett armband från pearls for girls? Min lycka var gjord, och är gjord för ett bra tag framöver!

Jag gratulerar pappa som fyller år idag!:D


Avatar

Igår var jag på bio igen! har blivit en hel del bio det senaste!

Hur som helst så var det 13 biosugna tjejer och killar som placerade sig i stolarna på Bergakungen för att njuta av Avatar. Och njöt gjorde man med besked!

Avatar har slått rekord i att dra in pengar, vad jag har hört så var det 1.7 miljarder(?). Och den är värd det, om en film nu kan vara värd något. Det är den mest välgjorda filmen jag någonsin har haft äran att titta på!
Jag kan inte annat än beundra skaparen för sin livliga fantasi och oerhörda tålmodighet. Det kan inte ha varit lätt att komma på alla dessa otroliga saker som fanns i filmen.

Det enda jag blev lite besviken på var möjligen att filmen var grymt förutsägbar. Redan efter en halvtimma visste man i princip hur den skulle sluta och det drog ner spänningsfaktorn ganska mycket.

Vi såg på den i 3D, vilket gjorde upplevelsen ännu bättre. Dock tror jag inte det spelar särskilt stor roll om man ser den som vanlig film eller i 3D, eftersom den är så oerhört välgjord.

Avatar är en film som alla borde se, hur dålig man än tycker att den verkar vara. Om inte för handlingen så för den otroliga visuella upplevelsen!


Boom boom splash

Denna tisdag har bjudit på en hel del. Mest fysik. Det är jag  så trött på att jag har lust att göra något riktigt hemskt med.

Jag beslutade mig för att inte gå på Astronomin idag eftersom vi skulle varit klara med ett grupparbete, och hur långt har jag och Cissi kommit? Nej just det, ingen stans. Bra jobbat efter tre veckor!. Och jag kände mig inte så sugen på att gå till skolan och ha lektion i en klass som inte är N2b och skämma ut mig. Nej tack.

Så istället hade jag sovmorgon en timma! När jag väl steg upp var jag lika trött som alltid eftersom jag igår gjorde det klassiska misstaget att tänka : "Men jag har sovmorgon, då kan jag vara uppe längre!"
Jag styrde mina trötta steg mot busshållplatsen (lika sen som alltid), och självklart fick jag springa. Vad annars när man är trött?

Och vad händer sen? Jo, vid Hovåsskolan går det på en hel klass med sjuåriga barn, varav fyra småkillar beslutar sig för att terrorisera mig hela vägen in till Järntorget.

"Vad heter du?"
- Det har väl fan inte du med att göra
"Hur gammal är du?"
-Mycket äldre än dig, så SCHHHH
"Varför är du så dålig på att lösa korsord?"
-Men ursäkta då, gör det bättre själv....fjant
"Kan jag få din tidning?"
-Nej, det är MIN tidning, snorunge!
"Jag vill ha din penna!"
-Skaffa dig en egen!
"Varför har du skrivit...I....D..I-O...T...Idiot på sätet framför dig?"
-"Jag kände bara för att skriva ditt namn på hebreiska, kan du hålla klaffen nu?"

Ååh gud vad irriterad jag var. Tänk om man hade vågat svara så. Om bara inte deras lärare suttit två säten fram...

Ja sen var det dags för biologi, och hade Johan rättat proven? Neeeeeeej.
Sen var det bara matte och därefter hände det enda roliga på hela dagen! Jag lyckades komma över en påse nachochips som Barrrrrrbro lagt på ett bord, och de fanns inte kvar länge vill jag lova! :D

Fysikhandledning....jag vill inte ens säga något om det....en satmara till lärare som hatar mig, och som dessutom var otrevlig! Fyy...

Hoppas verkligen att morgondagen blir bättre, annars stannar jag hemma!

Nu har ni fått eran dagliga dos av pessimism, Godnatt alla glada!:D


Klänning från Nelly!

Äntligen kom klänningen som jag köpte från Nelly.com i fredags! Väldigt snabb leverans faktiskt. 
På bilden här under är skiljer sig färgerna väldigt mycket. Klänningen är mörkgrå, men inte i närheten så grå som den ser ut att vara på den högra bilden. Den är mer mellangrå, nästan svart.

Var lite orolig över storleken, det är så svårt att veta när man handlar över nätet. Hur som helst så är Nelly en bra sida att köpa kläder över nätet på!


Paranormal Activity

I föjande text kommer handlingen i filmen Paranormal Activity avslöjas! läs inte den här texten om du har tänkt att se filmen!

***********************************************
***************SPOILERVARNING******************
***********************************************

Paranormal Activity handlar om ett par som bor tillsammans. Under ett par veckor har de hört konstiga ljud i huset och lampor har oförklarligt tänt och släckt sig själva. Tjejen har varit utsatt för liknande saker under hela sitt liv och därför ringer hon ett medium som kommer till deras hus. Mediet är expert på spöken, men talar om att det antagligen rör sig om en demon och rekommenderar dem att kontakta hans kollega.

Hela filmen är filmad med handhållen kamera, eftersom killen i förhållandet vill kunna fånga dessa konstiga saker på film. Han har med sig kamerna vart han än går och riggar upp den på natten. Till en början ser de bara en dörr som öppnas och stängs, men ju längre tid som går desto värre saker bevittnar de.

Tjejen vill ringa in demonexperten men killen envisas med att utföra egna experiment och på så sätt försöka få tag på vad det nu är som besvärar dem. Spökexperten hade dock sagt till dem att de inte borde reta upp eller försöka få kontakt med demonen eftersom det kunde förarga den. Trots detta och trots flickvännens varnande ord så införskaffar killen i en Ouji-bräda. Tanken är att han ska fråga demonen frågor och att denne ska svara.

Efter detta händer värre och värre saker. En natt vaknar de av att flickvännen blir dragen ut ur sin säng och biten av demonen, och demonen påverkar deras liv mer och mer. En dag hittar killen en historia på internet om en kvinna som utsattes för exakt samma sak under sitt liv som hans tjej har gjort. Hon hade till slut tagit hem en exorcist för att driva ut demonen, men det hade inte lyckats. Hon hade blivit pyskiskt sjuk av hela läget tillslut och detta gjorde att killen verkligen inte ville ta dit en utdrivare.

Mot slutet av filmen tar demonen "över" tjejens kropp och hon blir besatt. Det slutar med att hon vaknar mitt i natten och ställer sig brevid sängen och vaggar fram och tillbaka väldigt länge. Hon går ner till undervåningen och börjar skrika, varpå killen vaknar och springer för att hjälpa henne. Man hör en duns och allt blir tyst. Efter en minut så slungas någonting mot kameran som faller i golvet, och i bakgrunden ser man tjejen stå med blod på hela tröjan. På golvet ligger killens döda kropp, och så slutar filmen med att man får se tjejens besatta ansikte.


Jag tycker att filmen var väldigt bra, främst eftersom den filmads med handhållen kamera vilket gör det hela så realistiskt. Det var dessutom inte så mycket koknstiga specialeffekter, och de effekter som fanns var välgjorda. jag var helt livrädd under hela filmen eftersom det är just sånt jag är så rädd för.
Det är inte någon film jag rekommenderar till en som inte gillar att bli skrämd.

Julmys

Igår bakade vi allt det nödvändigaste för att få en trevlig jul, nämligen lussebullar och pepparkakshus.
Det är tradition här hemma att alltid skapa ett litet landskap. I det här landskapet sätter vi pepparkakshuset. Det är väldigt viktigt att allt står på rätt plats...



Värdelös

Jag kan mycket väl vara den sämsta bloggaren jag känner.

Men jag har iallafall inlägg i huvudet, och det är ju tanken som räknas:D
Ikväll ska jag på Paranormal Activity med mina vänner, så jag skriver väl ett ord eller två när jag kommer hem kanske!

Nu måste jag rusa, hej då!

Frisörångest!

De som känner mig vet att jag avskyr när saker förändras. Avskyr! Ogillar. Hatar, om man så vill.
Detta gäller även små, obetydliga saker som att den där prydnadstomten minsann inte stod där förra året, eller att den tandkrämen hade vi absolut inte sist! Kalla mig weirdo, det kan nog ligga något i det...
Med avseende på det så infinner sig nu en hemsk ångest eftersom jag ska klippa mig imorgon. Huuu.
Hade jag väntat hade jag gjort det, men när man kan se de kluvna topparna med blotta ögat allt oftare, ja då kan man inte dra ut på det mer.

Så nu är frågan: hur ska jag göra?
Alternativ ett är att köra safe och klippa topparna. Ganska tråkigt, men då vet jag hur det blir. Alternativ två är att klippa upp håret lite mer och klippa en mer tydlig snedlugg, eftersom min nu börjar få samma längd som resten av håret. Den syns knappt.

Sen är det färgen. Just nu är mitt hår hyfsat blondt efter sommaren men om en månad är det verkligen inte blondt längre. Eller ja, jag får typ utväxt fastän jag inte färgat håret liksom....inte så charmigt. Så jag funderar på någon brunare nyans. Feg som jag är blir det nog inget av det.


Jennifer Aniston, varför ser man inte ut som DU? Alltid lika fin i håret....
HJÄLP MIG



Jul på Liseberg

Ja det var Jul på Liseberg som stod på dagens schema. Jag, Karin, Fredrika, Elin, Lydia och Emelie åkte in och hade en mysig kväll inne på Liseberg.
De gör det så himla vackert varje år. Jag vågar inte ens tänka på vilket jobb det måste vara att sätta iordning alla lamporna. Vi gick omkring och tittade i de olika bodarna, och vi smakade på kanderade mandlar.

Något jag ladrig smakat på förut är knäckäpplen. Men i år så tänkte jag att jag måste ju prova det någon gång. Dock vet jag inte riktigt vad som slog slint eftersom jag efter två bett kom på att jag inte ens tycker om äpplen...Smart Julia.

I övrigt var det en jätterolig kväll!


Lampor


Lydia och Emelie

Elin, Julia och knäckäpplena

Emelie, Lydia, Fredrika, Elin, Karin

Mot Lisset

Göteborgare som man är är man ju nästan pliktskyldig att besöka Jul på Liseberg en gång om året!
Idag ska jag dit med kompisar och titta på alla ljus, äta världens godaste kanderade mandlar och troligen hinna med ett besök på Ben&Jerry's glassbar!

Uppdatering kommer efter hemkomst!

Tårtbuffé

Idag fyllde Fredrika år så efter skolan gick vi till Steinbrenner & Nyberg! Där hade de en tårtbuffé som vi inte var sena att attackera. Det var riktigt riktigt gott!

Jag rekommenderar starkt Steinbrenner och Nyberg på Larmgatan i Gtöteborg!

Nu är det biologi som väntar för tredje dagen i rad. Imorgon är det äntligen över. Sen ska jag aldrig öppna det satans häftet igen!


Det där var den godaste chokladtårtan jag någonsin ätit nästan!

RSS 2.0